Skip to main content

Over mij…

In al mijn vorige blogs heb ik jullie meegenomen bij de avonturen die ik mee maak bij de food photoshoots. Maar het is natuurlijk ook ontzettend belangrijk en leuk om te weten wie nou het gezicht achter Marigoldtwelve is. Vandaar dat ik een personal branding photoshoot heb bedacht om jullie kennis te laten maken met mij. 

Ik ben Mariëlle en ik ben het gezicht achter Marigoldtwelve Food Photography. Op mijn achttiende ben ik begonnen met de opleiding Graphic Design op de Kunstacademie in Zwolle. Hier heb ik echt mogen ontdekken wat ik allemaal kan met mijn creativiteit. Er zijn zoveel dingen die ik heb mogen ontwikkelen. Zoals het conceptuele denken tot aan het vormgeven. Fotografie vond ik toen en vind ik nog steeds een van de mooiste tools om mijn creativiteit tot uiting te laten komen. Wanneer ik door een camera heen kijk heb ik totale focus en weet ik direct hoe ik de compositie en het licht wil hebben. Het is echt mijn uitlaatklep. Na de afronding van mijn opleiding heb ik meerdere dingen gedaan waaronder het ontwerpen van een eigen T-Shirt collectie met als hoogtepunt het verkopen hiervan op het Lowlands Festival. In 2016 ben ik begonnen als Graphic Designer/Fotograaf bij Kleding.nl / Fashiola. Hier heb ik enorm veel mogen leren van het vak. Ik heb enorm veel geleerd van de mensen om mij heen. Datgene wat mij het meeste is bijgebleven is het feit dat je veel meer kan dan dat je denkt. Dat je dingen met een positieve blik kan bekijken en dat je daar heel veel uit kunt halen. Begin 2020 is het avontuur bij Kleding.nl / Fashiola tot een einde gekomen en ben ik de uitdaging aangegaan om als ondernemer aan de slag te gaan. 

Afgelopen juli ben ik officieel begonnen als Food Photographer. Ik heb altijd al een passie gehad voor food en het is ontzettend tof om dit nu te mogen combineren met mijn andere passie fotografie. De laatste maanden heb ik al onwijs veel mooie dingen mogen doen en er staan nog veel mooie dingen op de planning. De komende tijd gaan jullie hier meer van zien. Het leukste aan het ondernemerschap is voor mij echt iets doen wat mij gelukkig maakt. Natuurlijk gaat dit soms met vallen en opstaan. Dat hoort er bij. Het belangrijkste is dan om door te blijven gaan en de discipline te houden. Ik weet waar ik het voor doe en ik heb echt zin om mijn bedrijf tot een groot succes te maken. Op de pagina ‘Over’ op mijn website staat nog meer over mij en over Marigoldtwelve. 

marigoldtwelve-marielle-food

Behind the scenes

Een paar weken geleden heb ik samen met Suus, een vriendin van mij, een Personal Branding Photoshoot gehouden in het Ledeboerpark in Enschede. Een van mijn favoriete plekken in Nederland. Een prachtig park, met ontzettend mooie hoge bomen en nu in de herfst natuurlijk prachtige kleuren. In onze voorbereiding op deze photoshoot heb ik een moodboard gemaakt met daarin inspiratiebeelden en woorden die belangrijk zijn voor mij. Het doel van deze personal branding photoshoot is natuurlijk om jullie het gezicht achter Marigoldtwelve te laten zien. Wie ben ik en wat doe ik? Wat vooral naar voren moet komen op deze foto’s is mijn spontaniteit en mijn focus. 

Suus kan ontzettend goed fotograferen en daarom wist ik meteen dat ik haar zou vragen voor deze photoshoot. Ik kan moeilijk mezelf gaan fotograferen. Suus was meteen enthousiast en voor we het wisten stonden we daar op zaterdagochtend in het Ledeboerpark. Prachtig herfstweer en prachtige herfstkleuren. Op dit soort momenten weet ik weer waarom ik liever achter de camera sta dan ervoor. Het was echt even wennen om voor die camera te staan en te laten zien wie ik ben. Suus heeft mij echt goed geholpen en wist me uiteindelijk vast te leggen zoals ik ben. Suus heeft me op verschillende plekken in het park gefotografeerd, zoals bij het Bijenhuisje en vlakbij de één na dikste mammoetboom van Twente. We hadden ongeveer twee uurtjes de tijd en voor we het door hadden waren deze voorbij gevlogen. De foto’s zijn echt ontzettend mooi geworden en ik ben Suus dan ook enorm dankbaar dat ze me heeft willen fotograferen. Binnenkort staat de 2.0 personal branding photoshoot op de planning met Suus. Stay tuned…

persoonlijk-marielle-marigoldtwelve