Skip to main content

Paleis het Loo

Begin augustus 2020 heb ik foto’s gemaakt bij De Dessert Club in Apeldoorn. In een eerdere blog die ik hierover heb geschreven kwam duidelijk naar voren dat het een groot succes was en dat ze dit succes voort gaan zetten in een 2.0 concept. Om het 2.0 concept te lanceren en te vieren ben ik samen met een tiental anderen uitgenodigd om in de balzaal van Paleis het Loo te genieten van een middag met allerlei heerlijke gerechten.

De middag stond in het teken van de launch van de eerste zoete bitterbal van Nederland. De bitterbal hoort natuurlijk bij het cultureel erfgoed van Nederland. De zoete bitterbal werd deze middag onthult door de burgemeester van Apeldoorn. De pers was aanwezig, telefoons en camera’s in de lucht om deze lancering vast te leggen. Na afloop van dit moment mocht iedereen natuurlijk de zoete bitterbal proeven. En jawel, het was alles wat ik niet had verwacht. Ik had niet verwacht dat de zoete bitterbal qua structuur lijkt op de ‘normale’ bitterbal. De buitenkant had een heerlijk korstje en de binnenkant was heerlijk warm en goed gevuld. De vulling is gemaakt van rijstepap met ingelegde abrikozen en een vleugje curry madras. Als dipsaus is gebruik gemaakt van de zoetzure saus; de smooth piccalilly. Zo verrassend lekker!

dessert-marigoldtwelve-food-photography-event

Smaakvol

Na dit gerecht kregen we nog het soepje van de dag met een knipoog naar de Zwitsal fabriek. Op het terrein van de oude fabriek van Zwitsal wordt het 2.0 concept opgezet. En als afsluiter werd er een gigantische taart gepresenteerd met heerlijk fruit erop. Wauw, wat een plaatje! En zo smaakvol. Voor mij was het heel bijzonder om hier bij aanwezig te zijn. Om ergens voor uitgenodigd te zijn is super, maar het maakt het nog leuker en spannender als dit de eerste keer is dat je voor zoiets wordt uitgenodigd. Ik hoop dat er nog veel mooie events mogen volgen in de toekomst. Laat je verrassen bij De Dessert Club met al het lekkers wat ze serveren!

taart-de-dessert-club-marigoldtwelve-food-photography