Skip to main content

Alleen maar toetjes! 

Een van de leukste gerechten om te fotograferen zijn natuurlijk, jawel, de toetjes! De Dessert Club is opgericht door Bart de Gans. Begin september 2020 zijn ze geopend en het kan niet anders dan dat ze dit grote succes voort gaan zetten ergens anders. Vera, een van mijn beste vriendinnen en ik hadden het geluk om op een dinsdagavond een 7 gangen menu uit te proberen en natuurlijk te fotograferen. We hebben ons totaal laten verrassen door allerlei verschillende smaken. Van zoet tot zout en van zuur tot fris.

Op een avond laten ze zo’n zestig mensen eten bij de Dessert Club. Er is een mooie aangeklede tent op het terrein, een terras gedeelte en een bar waar mensen hun eerste gerecht krijgen. De mensen worden bij sommige gerechten op het verkeerde been gezet, bijvoorbeeld wanneer het hoofdgerecht een chocolade steak is. De balans tussen tussen zoet en hartig is goed aanwezig waardoor er geen suikerbom ontstaat. Er wordt gebruikt gemaakt van natuurlijke suikers en zoetstoffen uit pure ingrediënten. Er zijn ook genoeg heerlijke drankjes te bestellen zoals heerlijke wijnen en cocktails. 

blog-de-dessert-club-food-phootgraph-marigoldtwelve

Een unieke ervaring

Vera en ik zijn lekker aan de slag gegaan met het fotograferen van de chocolade oester, de vrolijke moestuin en een brioche broodje met ‘zwitsal’ crème. Vervolgens kregen we het hoofdgerecht met ‘vlees-groente-aardappelen’ gemaakt van chocolade cake en mango ijs. Een slush puppy kon ook niet ontbreken. Bij dit gerecht werd er een vleugje alcohol opgespoten door een parfum flesje. Het kaasplankje was ook een smaakexplosie van verschillende vruchten en een knalgele cheesecake.

Als afsluiter van de avond kregen we thee en een bonbon variatie op een schilderij lijstje met daarop Vincent van Gogh en Piet Mondriaan als ondergrond. 

Dit was een avond om niet snel te vergeten. Een unieke ervaring om samen met Vera mee te mogen maken. Vera heeft het ontzettend goed gedaan als mijn (hand)model. Ze straalt op de foto’s en was natuurlijk helemaal happy omdat ze de toetjes samen met mij mocht opeten. Dat is toch wel echt een voordeel van een food photographer. 

Laat je verrassen door deze foto’s en mocht je nog niet overtuigd zijn om ooit bij De Dessert Club te eten; probeer het en oordeel zelf! 

de-dessert-club-marigoldtwelve-food