Skip to main content

Content maken met kok Arjen

Als food photographer is het natuurlijk het leukste om foto’s te maken bij verschillende bedrijven en veel content te schieten. Een andere kant van food photographer zijn is het uit proberen van verschillende manieren van fotograferen en kijken hoe je je zelf kunt blijven ontwikkelen. Dat stond centraal in deze Food Photography photoshoot. De buurman van mijn ouders is kok en heeft aangeboden om mij te helpen. Ik heb ongeveer tien verschillende recepten uitgezocht om te maken. 

Op 6 juli was de dag dat we dit zouden gaan realiseren. In de ochtend zijn Arjen en ik samen naar de Rijssense markt gereden om daar fruit en groente te kopen. Een van de dingen die mij het meeste is bij gebleven is het feit dat een kok echt weet wat hij doet en kan met de ingrediënten die hij nodig heeft. Het ruiken aan tomaten is een check om te controleren of ze wel goed zijn en of ze lekker smaken. De check bij asperges is weer anders. De onderkant van de asperges moet je iets indrukken en je moet goed luisteren of er een lekker knisperend geluid uit komt. Dingen waar je normaal niet aan zou denken wanneer je boodschappen gaat doen. We hadden ook een aantal ingrediënten nodig van de Turkse supermarkt en van de Albert Heijn, Lidl en Aldi. Zoals je wel kunt lezen waren we na twee uur boodschappen doen een keertje klaar. 

home-photoshoot-kok-marigoldtwelve-food-photography

Fascinerend

De locatie van de photoshoot was dit keer bij mijn ouders thuis. Arjen had niet eens het recept nodig. Hij heeft alles één keer gelezen en hij wist meteen als echte kok wat hij moest doen. Fascinerend! Ik heb de setting in de achtertuin klaar gemaakt. De doorschijnende overkapping heeft goed als lichtbox gewerkt. In deze blog laat ik je meerdere foto’s zien van verschillende recepten. Ik deel hieronder ook alle links van de recepten zodat je thuis ook lekker aan de slag kunt gaan met het creëren van deze heerlijke gerechten. Als je nog tips of vragen hebt, laat het me weten!