Skip to main content

Tapas 2.0

Restaurant Anno 1987 in Wierden is afgelopen juni geopend door Richard Nijkamp. De voormalige bedrijfsleider van het Anker vond dat het tijd was voor een tapas restaurant in Wierden. Mensen hebben echt uitgekeken naar een nieuw concept in Wierden en Richard heeft deze kans met beide handen aangegrepen. Restaurant Anno 1987 is het resultaat geworden van de grote liefde voor de combinatie van eten en drinken. De tapas is niet alleen Spaanse tapas, maar heeft Wereldse invloeden. Gecombineerd met de mooiste wijnen. Het doel is om de mensen te laten genieten van de gerechten, de wijnen en natuurlijk de algehele beleving. Richard heeft een enorm uitgebreide kaart ontwikkeld met maar liefst meer dan 43 gerechten. 

dessert-gerecht-food-photography-marigoldtwelve

Diversiteit aan gerechten

Tapas fotograferen stond absoluut hoog op mijn wensenlijstje. Op 23 juli 2020 hebben Richard en ik elkaar mogen ontmoeten in het restaurant om een food photography photoshoot te bespreken. Een onwijs leuk gesprek met veel ideeën en wensen van beide kanten. Richard was hartstikke enthousiast en de datum voor de photoshoot was dan ook snel gepland.

Het leuke van tapas fotograferen is natuurlijk de diversiteit aan gerechten. Zoveel verschillende kleuren, smaken en ingrediënten komen aan bod. De zon scheen echt perfect deze dag, wat de foto’s nog meer diepte heeft gegeven en natuurlijk die wereldse uitstraling. Ik ben de photoshoot buiten begonnen met 2 oker gele platen. Elk gerechtje is apart gefotografeerd en natuurlijk ook samen vastgelegd. Restaurant Anno 1987 heeft voor de huisstijl een oker gele kleur gekozen, dus de keuze voor deze oker gele platen was al snel gemaakt. Het geeft een geheel gevoel wanneer je straks naar de instagram pagina gaat van Restaurant Anno 1987. Voor ik het door had waren er al zo een paar uur verstreken. De photoshoot heb ik binnen afgerond met wat mooie sfeerfoto’s. Richard en zijn team waren zo gastvrij dat ik mee heb mogen eten. Een hele leuke afsluiter van een hele leuke en inspirerende dag.

anno-1987-marigoldtwelve-food-photography